Tűz elem

2013.07.14. 17:56

Az ELEMEK négyféle temperamentum, vérmérséklet szerint csoportosíthatók:
Gyors és erős: KOLERIKUS Tűz

Lassú és erős: MELANKOLIKUS Föld
Gyors és gyenge: SZANGVINIKUS Levegő
Gyengéd és lassú: FLEGMATIKUS Víz

 

ELEMEK: TŰZ (kolerikus)
Jegyek: kos, oroszlán, nyilas

A lélekben él.

A tűzjegyek egyik jellemzője a nagy tapasztalatvágy és az örömteli hozzáállás az élethez. A teremtés eleme, az életerő megtestesülése, életigenlés, optimizmus, életöröm és spontaneitás a fő jellemzői. Az intuíciónak, a ráérzésnek igen nagy szerepe van. Ami érzelmeire hat, ami indulatba hozza, az egyben cselekvésre készteti, mégpedig az érzelmet követő gyors cselekvésre.
Legfontosabb számára, hogy higgyen abban, amit tesz.
Mivel a lélek eleme, messzire képes elmenni inspirációt és célt keresve, a mindent felemésztő víziója nélkül nem lenne új horizont. A legaktívabb és a legemésztőbb energiája az állatövnek.
Az új lehetőségek és a megújulás eleme, a tűz nélkül nincsen átalakulás.
A tűz elemben születettek gyors észjárásúak és ösztönösen cselekszenek.
Tüzes elméjük a megérzésekre hallgat, és képes az éterből is ihletet meríteni.
Függetlenül attól, hogy hatalmas léptékben ért-e meg valamit, vagy csak a következtetésekre ugrik, a tüzes elem már születése óta tanulja, hogyan hallgasson a megérzéseire. Amit megtervezett, annak nekivág, azonnal cselekszi, nem szereti halogatni a dolgokat, és nem tekint a körülményekre. Kiválóan alkalmas emberek úttörőmunkára, kezdeményező előretörésre, vezetésre, példamutatásra, bátrak és optimisták, viszont nem előnyük a kitartás, gondjaik lehetnek a monoton munkák felvállalásánál, a kitartással. Elsősorban a jövő érdekli, és kevésbé a múlt. Szeretetét, gyűlöletét nyíltan megmutatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://azazella666.blog.hu/api/trackback/id/tr195404463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása